Užas na Dunavu: Najmanje 7 poginulih u prevrtanju broda! Traga se za 19 nestalih, među kojima je i dijete

 Užas na Dunavu: Najmanje 7 poginulih u prevrtanju broda! Traga se za 19 nestalih, među kojima je i dijete

Prema najnovijim informacijama mađarskih medija od četvrtka ujutro u jučerašnjem prevrtanju broda na Dunavu u Budimpešti poginulo je najmanje sedam ljudi, a 19 ih se još uvijek smatra nestalima, piše BBC.

33 ljudi, uglavnom turista iz Južne Koreje, bilo je na brodu kada ga je udarilo drugo turističko plovilo i potom se je prevrnulo na rijeci. Tragedija se dogodila oko 22 sata.

Ministarstvo vanjskih poslova Južne Koreje potvrdilo je da se još 19 osoba smatra nestalima s broda "Hableany" te dodalo kako će Južna Koreja poslati svoj tim dužnosnika u Mađarsku. Glasnogovornik putničke agencije koja je organizirala putovanje, Lee Sang.moo, na konferenciji za novinare u Seulu kazao je da je najmanje jedno dijete među nestalima.

U tijeku je velika akcija spašavanja na Dunavu u Budimpešti u kojoj sudjeluje veliki broj brodova i ronioca, a pomaže im i radar koji "pregledava" rijeku kilometrima nizvodno od mjesta nesreće. Spasioci upozoravaju da će jake struje na Dunavu "vuči" ljude nizvodno te je, protekom vremena, sve manje šanse za pronalazak preživjelih.

vijesti.hr