Utopljenik iz Crne Gore pronađen živ u Njemačkoj

Policija
Muškarac policiji ne želi potvrditi identitet.

U redovnoj kontroli prije devet dana minhenska je policija zaustavila vozača koji se predstavljao kao Perica Mikanov iz Bosne i Hercegovine. Pregledavši njegove službene dokumente nadležni su ustanovili da su lažni te da je osoba koju su legitimirali u stvari čovjek za kojeg se vjerovalo da je mrtav, pišu VestiOnline.

Za Milerom je, nakon što je njegova Opel Corsa 14. lipnja ove godine pronađena u rijeci Tari u Crnoj Gori, prije pola godine raspisana potjernica. Iako se činilo kako je Ivica žrtva izlijetanja vozila u kanjon rijeke, njegovo tijelo ronioci nisu uspjeli pronaći. Jedino što je iza njega ostalo bila je njegova putovnica i neki dokumenti koji su pronađeni u vozilu nakon što je izvučeno iz rijeke. Poslije uzaludne višednevne potrage na rijeci Tari, supruga Brigita prijavila je njegov nestanak.

Sumnjiva nesreća

No, nadležnima je nesreća izgledala sumnjivo. Jedan je očevidac, koji je u trenutku slijetanja Milerova automobila vozio iza njega, izjavio kako mu se čini da je vozač namjerno izletio sa ceste. Istragom je kasnije utvrđeno da na cesti ne postoje tragovi kočenja niti ikakvi drugi dokazi koji bi mogli upućivati nasreću pa je policija posumnjala da je vozač sam gurnuo auto u vodu da bi na prijevaru izvukao novac od osiguranja.

Nakon uhićenja u Njemačkoj Miler je odbio priznati da je riječ o namještaljci i dalje tvrdeći da se zove Perica Mikanov koji sa suprugom Aleksandrom Lojpur živi u Mostaru. Policija je otkrila da je ustanovljeno kako je navodni očevidac nesreće na Tari bio Milerov pomagač u prijevari, no detaljne informacije o uhićenju još nije dala na uvid javnosti.