Upozoravaju roditelje: Dječak (8) je preminuo nakon pada s bicikla, na ovo morate paziti!

Upozoravaju roditelje: Dječak (8) je preminuo nakon pada s bicikla, na ovo morate paziti!
Dječak je vozio bicikl te je pao dok se spuštao niz brdo, a prilikom pada zadobio je posjekotinu na preponi te je morao na šivanje.

Nakon šivanja, dječak je pušten iz bolnice kući, no nekoliko dana kasnije rana ga je počela boljeti, postala je crveno-ljubičasta te su roditelji s njim odmah pojurili u bolnicu.

Liječnici su mu tada dijagnosticirali nekrotizirajući fasciitis, bakterijsku infekciju koja je u 30 posto slučajeva smrtonosna.

Odmah je operiran te mu je izrezan dio zahvaćenog tkiva, no to nije bilo dovoljno. Poslije su mu amputirali nogu, ali mu ni amputacija nije pomogla jer se infekcija i dalje širila te je unatoč mnogobrojnim naporima liječnika iz triju različitih bolnica dječak u nedjelju ujutro preminuo.

Dječakova majka Sara Hebard i očuh Scott Hinkle shrvani su gubitkom sina te upozoravaju druge roditelje da paze i na najmanje ogrebotine svoje djece.

- Doslovno su ga rezali komad po komad, ostao je gotovo bez cijele desne strane, no nije mu bilo spasa. Ne mogu ne pitati se bi li preživio da smo ranije otišli u bolnicu. Zbog toga smo pokrenuli akciju kako bi svi roditelji znali za ovu infekciju koja nam je uzela sina - očajna je majka preminulog dječaka.

vecernji.ba