FOTO  Upoznajte mladića koji je proveo 9 godina u podrumu čekajući smak svijeta

mladić koji je živio u podrumu

Nizozemski mediji objavili su prve fotografije 25-godišnjeg mladića koji je, zajedno sa svojom obitelji, proveo devet godina zatvoren u podrumu čekajući kraj svijeta, piše index.

Prema informacijama lokalne policije, Jan Zon van Dorsten posljednjih je devet godina živio u skučenom zatvorenom prostoru u kući u Ruinerwoldu, 90 kilometara sjeverno od Amsterdama, sve dok se u nedjelju nije pojavio u jednom baru, naručio pet piva i rekao da se ne može vratiti kući.

mladić koji je živio u podrumu

Istražitelji su priznali kako još uvijek nemaju odgovore na ključna pitanja povezana s ovim slučajem - poput toga jesu li članovi obitelji boravili u podrumu protiv svoje volje i kakva je točno bila njihova veza s Josefom B.

Misterij još više produbljuje činjenica da je Jan, najstariji sin, imao pristup društvenim mrežama i bio aktivan na Facebooku od lipnja ove godine. Na njegovom se profilu vide redovite objave sve do 2010. godine, kada je objavio da se preselio u Ruinerwold, selo u kojem se nalazi kuća.

Zatim nije ništa pisao sve do lipnja ove godine, kada se iznenada ponovno aktivirao i napisao kako radi kao direktor internetske trgovine u Creconatu, smještenom u Meppelu, selu koje je oko 6 kilometara udaljeno od Ruinerwolda.

U subotu je objavio tri fotografije znamenitosti oko Ruinerwolda, koje su snimljene u mraku. Istražitelji smatraju kako ih je snimio dok je hodao prema baru.