FOTO/VIDEO  UN Vijeće Sigurnosti raspravljalo o aktualnim turskim topničkim napadima

Sirija, Allepo, rat u siriji, rat u siriji, kurdi, Allepo, rat u siriji, kurdi, zračne snage, YPG,  kurdske snage , Turska,  kurdske snage , Allepo, Artiljljerijski napadi , Azaz Sirija, Turska,  kurdske snage , Vijeće sigurnosti UN-a, Turska, Azaz Sirija, Sirija, rat u siriji, Turska, ISIL, Turska, odjel al Kaide , Al kaida, rat u siriji, sirijsko ratište, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Turska, Sergej Lavrov, John Kerry, Turska i SAD, Sirija
Nakon službenog zahtjeva od strane Rusije, UN Vijeće Sigurnosti pozvalo je turske vlasti da se pridržavaju međunarodnog prava kada je riječ o sukobu u Siriji. Izjava dolazi nakon sjednice iza zatvorenih vrata na kojoj su članice UN Vijeća Sigurnosti raspravljale o aktualnim turskim topničkim  napadima na kurdske položaje na sjeveru Sirije.

"UN Vijeće Sigurnosti zabrinuto je zbog turskih napada na niz sirijskih regija", poručio je venezuelanski ambasador Rafael Ramirez, koji trenutačno predsjeda UNVS-om.

UN Vijeće Sigurnosti dobilo je i pismo od sirijskih vlasti u kojem se osuđuju turski napadi na sjeveru Sirije.

"Sve članice UN Vijeća Sigurnosti složne su da će se od Turske zatražiti da se pridržavaju međunarodnog prava", poručio je Ramirez.