Ugrizla ga zmija pa odsjekao prst. Reakcija doktora ga ostavila bez teksta

zmija, kina

Kineski farmer sjekao je drva kada ga je odjednom ugrizla zmija za koju cijelo selo vjeruje da ubija čovjeka u pet koraka. Zhang (60) koji vjeruje u seosku legendu odlučio je pod svaku cijenu biti gospodar svoje sudbine i izbjeći smrt pa si je odrezao prst za koji ga je ugrizla zmija.

Muškarac je u naletu panike ostavio odsječeni prst na obronku i pojurio u bolnicu gdje su mu doktori rekli da je reakcija bila pretjerana. Da stvar bude još gora, ta zmija uopće nije otrovna. Doktor Ren Jinping iz bolnice u pokrajini Zhejiang rekao je da Zhang nije imao snažnu glavobolju, probleme s disanjem i krvarenje desni koji su uobičajeni simptomi koje pokazuju žrtve smrtonosnih zmija. Zhnag je objasnio doktorima da se odlučio na ovaj radikalan potez zato što je prije nekoliko godina njegov susjed umro od ugriza iste zmije. Međutim, dovoljno je bilo samo uzeti serum protiv otrova i očistiti ranu.

Sivkasta zmija 'pet koraka' podrijetlom iz jugoistočne Azije. Liječnici su rekli da prekomjerne reakcije na napade ove zmije nisu rijetkost, a nerijetko si ljudi amputiraju udove kako bi zaustavili širenje otrova.