Ubijena tek postavljena gradonačelnica meksičkoga grada - 03.01.2016

policija meksiko
Gisela Mota preuzela je dužnost prvi dan nove godine u petak, a u subotu ujutro u njezinu domu izrešetala su je četvorica naoružanih muškaraca, piše dnevni list El Universal.

Graco Ramirez, guverner pokrajine Morelos, potvrdio je napad na svome Twitteru i najavio da počinitelji neće proći "nekažnjeno".

Nekoliko je gradonačelnika ubijeno lani u Meksiku gdje narkokoarteli financiraju oružane bande i potpuno nadziru brojne lokalne zajednice.

Mota, bivša zastupnica u Kongresu bila je članica ljevičarske stranke Demokratske revolucije. Zasad nema informacija o motivima njezina ubojstva koje se dogodilo u vrijeme dok traje prava bitka za funkcioniranje lokalnih policija, piše agencija AFP.

Temixco, smješten oko 100 kilometara južno od glavnoga grada Meksika, ima oko 100.000 stanovnika i jedan je od meksičkih gradova s najvišom stopom kriminala za koji su odgovorne oružane skupine iz sektora trgovine drogom.

Jedna od tih skupina je kartel Ujedinjeni ratnici (Guerreros Unidos), a upravo se on sumnjiči za nestanak 43 studenata u susjednoj meksičkoj državi.

Foto: Reuters