U utorak ujutro u nekoliko gradova u Belgijii anti-teroristička akcija policije

Policija je izvršila ''upade'' na točno 46 adresa u regijama gradova Antwerpen-a i Brussel-a i tom prilikom uhitila Fouad Belkacem jednog od glavnih sljedbenika '' Sharia4Belgium''..a poznatiji pod imenom Abu Imran.

Takođe jedan ranjeni član ove organizacije je odveden na ispitivanje iako je ležao u briselskoj bolnici ,pretpostavlja se da je ranjen u Siriji a već odavno se zna da je vodio mlade članove ove teroristicke organizacije preko Turske u ''sveti rat ''na području Sirije .

''Sharia4Belgium'' je islamska radikalna organizacija osnovana 03.ožujka 2010 u Antwerpenu i zabranjena 7.listopada 2012. radi: podrške i veličanju Osame bin Ladena, pokušaja da Belgiju proglase islamskom državom ,isticanje govora mržnje i narušavanju suživota u Belgiji .Sam ''Abu Imran'' osuđivan je zbog ovih djela 2002,2004,2007 i 2012 a prilikom jučerašnjeg uhićenja imao je privremenu slobodu t.j slobodne dane te je iste koristio ali sa elektronskom ''narukvicom'' za praćenje.Pored samog Fouad Belkacem zvanog Abu Imran policija je uhitila još 5.osoba .

Ovom akcijom belgijska policija nije pronašla oružje ali velike količine novca i informacije o regrutiranju mladih belgijskih džihadista,te veliki broj mobilnih aparata iz Turske i Sirije te ostalog propagandnog materijala. Akcija belgijske policije vjerojatno će pomoći otkrivanju misterije i u pronalaženju nestalih mladih ''državljana'' Belgije koji su u zadnje vrijeme pronađeni (njih 9.) mrtvi po bojišnicama u Siriji .

HLN.BE