FOTO/VIDEO  U Srbiji kaos zbog orkanskog vjetra i snježnih nanosa

Snažno nevrijeme, Srbija
Na cestama se nastavlja evakuiranje putnika automobila uz pomoć oklopnih vozila i vojnih helikoptera.

Vojska Srbije objavila je fotografije akcije spašavanja građana koji su zapeli u visokim snježnim nanosima, a jedna je dirljiva fotografija odmah osvojila srca ljudi diljem regije - fotografija spašavanja jednog djeteta.

Kako prenosi Blic u tekstu naslovljenom "Pilot, general, heroj!" muškarac s djetetom u naručju je brigadni general Predrag Bandić, zapovjednik aerodroma Batajnica. Brojne ceste u Srbiji zatvorene

Snažno nevrijeme poharalo je Srbiju. U akciji spašavanja zarobljenih građana na cestama prekrivenim snijegom sudjeluju i vojni helikopteri. Jak vjetar stvara visoke nanose. Kod mjesta Feketić, više od 15 sati zarobljeno je oko 1.000 ljudi. Brojne ceste su zatvorene.

"Molim sve ljude u Srbiji da ne idu nigdje. Ljude u Vojvodini da ne izlaze na autoput. Sad smo tek s policijom blokirali sve kako se više ne bi pokušavalo i radilo probleme. Ne znam hoćemo li uspjeti jer imamo osam ovakvih velikih kolona, četiri manje. Daleko smo od toga da ovu prvu završimo. Nenormalni su uvjeti, nanosi su po pet metara visine. Nemamo kamione kojima možemo dovesti tegljače, izvući tenkove. Ljude izvodimo helikopterima", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Zbog snježnih nanosa u Srbiji za sav promet je zatvoren granični prijelaz Batina. Za teretna je vozila zatvoren granični prijelaz Erdut, a na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko 5 kilometara