U Siriji nema primirja?

sirija rat
Kako prenose opozicijski izvori, militanti na prostoru zapadne sirijske provincije Latakija pokrenuli su jutros niz napada simultano s militantima koji su krenuli u ofenzivu na prostoru provincije Hama.

Nema sumnje kako dolazi do sve veće eskalacije sukoba u Siriji i da je sve izglednije da bi primirje, postignuto uz pomoć Rusije i SAD-a, moglo uskoro propasti. Očito je kako do eskalacije dolazi u trenutku kada su pregovori u Ženevi poprilično "zapeli" - naime, opozicija tvrdi kako vlasti u Damasku nemaju nikakve volje provesti političku tranziciju.

U jutrošnjem izvještaju opozicijskih izvora navodi se kako sirijske zračne snage izvode žestoke udare na položaje militanata u provinciji Homs.

Zadnje informacije govore kako militanti napreduju u provinciji Hama gdje su gotovo u potpunosti zauzeli grad Khirbat al-Naqus. Među militantima koji napadaju nalaze se i skupine koje su pristale na primirje koje je stupilo na snagu 27. veljače, što je dodatni pokazatelj da bi se primirje uskoro moglo urušiti.