U pucnjavi u Beogradu ubijen Arkanov kum i tjelohranitelj

Srpska dobrovoljačka garda, Željko Ražnatović-Arkan, Goran Ristanović, Arkanova garda ''Tigrovi'', Rade Rakonjac

U pucnjavi koja se u srijedu dogodila u Beogradu ubijen je nekadašnji tjelohranitelj i kum Željka Ražnatovića Arkana, Rade Rakonjac, a ranjene su još dvije osobe, nakon čega je policija pokrenula širu policijsku akciju u potrazi za napadačima.

U pucnjavi ispred kafića »Mariki«, u blizini stadiona NK »Partizan«, pogođen je Rakonjac (51) koji je kasnije preminuo u bolnici, a ranjen je Stojan Novaković zvani Cope, također nekadašnji Arkanov blizak prijatelj.
Prema tvrdnjama policijskih izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, ranjen je i nekadašnji košarkaš, a sada sportski menadžer Goran Ristanović.
Rakonjac je, kako navode beogradski mediji, bio nekadašnji Arkanov tjelohranitelj i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, ali je i blizak prijatelj Luke Bojovića (40), kojeg je španjolska policija prošle godine uhitila zbog droge i pranja novca.

Policija dodatno kontrolira željeznički kolodvor, izlaze iz Beograda i zračnu luku na Surčinu.

Rakonjac, koji je kao član Arkanove garde »Tigrovi« uhićen tijekom policijske akcije »Sablja«, nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, spominje se i u tzv. bijeloj i plavoj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srbijanske policije.
Za sada nema indicija da se današnji napad i ubojstvo mogu dovesti u vezu s tvrdnjama medija o navodno novim detaljima istrage o Arkanovom ubojstvu koji ukazuju na Slobodana Miloševića kao izravnog naručitelja. Beogradski tabloidi tvrde da je Ražnatović ubijen nakon što je Milošević saznao da će protiv njega svjedočiti u Haagu, gdje je bivši predsjednik Srbije bio optužen za ratne zločine.

Hina