U padu ruskog zrakoplova najvjerojatnije nema preživjelih

Pozivajući se na neimenovane izvore, agencije su objavile da su spasilačke ekipe pronašle mjesto gdje se avion srušio u Crnom moru blizu obale kod poznatog turističkog odredišta Sočija nakon što je nestao s radarskih zaslona.

Ministarstvo obrane je objavilo da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmejmim nedaleko od Latakije u Siriji. Riječ je o bazi iz koje ruske snage provode zračne udare protiv pobunjenika u Siriji.

U zrakoplovu su se nalazile 92 osobe - 84 putnika i osam članova posade. Među putnicima je bilo vojno osoblje, devet novinara, te članovi službenog vojnog zbora i plesne skupine Alexandrov Ensemble, koja je trebala povodom proslave Nove godine nastupiti za ruske vojnike u Siriji.

Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale. Agencija RIA Novosti objavila je, pozivajući se na neimenovane izvore, da se zrakoplov srušio zbog tehničkog problema ili pogreške pilota. Agencije navode da iz zrakoplova nije poslan nikakav SOS poziv.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je zasad prerano govoriti o uzrocima nesreće.

Hina