U munjevitoj akciji švicarske policije uhićena dva Hrvata iz zloglasne bande Pink Panther

pljackasi
... stari 37 i 39 godina, članovi zloglasne pljačkaške bande Pink Panther. S njima su uhićeni jedan državljanin Srbije (41 godina) i državljanin BiH (38 godina), a svi su planirali pljačku jedne draguljarnice u Luganu, no nisu znali da ih švicarska policija nadzire i prati protekla tri tjedna.

Četvorica iz bande Pink Panther koju švicarski mediji opisuju kao "istočnoeuropsku skupinu koja već dva desetljeća terorizira Europu", uhićeni su u ponedjeljak oko podne, na pločniku ispred stambenih zgrada, na dvije lokacije u Luganu u koordiniranoj policijskoj akciji.

Jedan stanar koji je svjedočio uhićenju za švicarske medije ovako je opisao trenutak uhićenja: "Dvojicu muškaraca polegli su na tlo i u njih uperili oružje. Nakon toga su jednog uvukli u kombi, dok je drugi pod dugim cijevima ostao ležati na betonu.", navodi Index.hr.

Raspoređeni u četiri različita zatvora

Trenutno se uhićeni pripadnici Pink Panthera nalaze u četiri različita švicarska zatvora jer su poznati po svojim vještim bjegovima, pa ih policija nije htjela držati sve na istoj lokaciji.

Smatra se da banda Pink Panther, čiji su pripadnici porijeklom s područja bivše Jugoslavije, ima oko 200 članova te da su mnogi bivši vojnici iz ratova devedesetih koji su se počeli iznimno uspješno baviti kriminalom i pljačkama.

U Švicarskoj su prošle godine opljačkane 22 draguljarnice i zlatarne, što je dvostruko više nego prethodne, a švicarska policija smatra da je to posljedica aktivnosti Pink Panthera.