U lančanom sudaru povrijeđeno 17 osoba

cesta pod snijegom
Na autocesti Beograd-Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je promet u oba smjera zbog loših vremenskih uvjeta, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih sudionika u prometu. Sve dežurne ekipe "Puteva Srbije" pokušavaju da se probiju ka tom cestovnom pravcu, kako bi se promet normalizirao.

Dio prometa se preusmjerava starom cestom preko Aleksinca. Snijeg i smetovi koji na pojedinim lokalnim cestama dostižu visinu do dva metra, uvjetovali su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Šef niškog stožera zimske službe Dragan Dimitrijević rekao je da su skraćene pojedine linije gradskog prometa zbog snijega na kolniku.

"Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim dionicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja", rekao je Dimitrijević.

On kaže da ekipe Javnog komunalnog poduzeće "Medijana" od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu, gdje se proet odvija otežano, ali nema većih problema. Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu visina snježnog pokrivača iznosi 16 centimetara.