U Koelnu situacija je počela eskalirati

U Koelnu situacija je počela eskalirati
Prema policijskom izvješću, grupa od 20-tak osoba je prvo u blizini koelnskog kolodvora napala grupu od šest Pakistanaca da bi nedugo poslije ista grupa napala i jednog Sirijca

U Koelnu je u nedjelju došlo do organiziranih napada na strance a lokalni mediji u ponedjeljak javljaju kako se radi o odmazdi za nerede koje su u novogodišnjoj noći izazvali stranci na koelnskom glavnom kolodvoru.

Policija u Koelnu istražuje pozadinu nekoliko napada na strance koji su se dogodili u nedjelju navečer. Tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko Pakistanaca i jedan Sirijac.

Kakao javlja lokalni dnevnik »Koelner Express« nekoliko poznatih rockerskih i huliganskih skupina se preko Facebooka dogovorilo o zajedničkom »lovu na ljude« u središtu Koelna. Isto tako je bilo riječi o tomu da nakon događaja u novogodišnjoj noći »treba pošteno očistiti« grad.

Prema policijskom izvješću, grupa od 20-tak osoba je prvo u blizini koelnskog kolodvora napala grupu od šest Pakistanaca da bi nedugo poslije ista grupa napala i jednog Sirijca.

Dan prije, u subotu, policija je rastjerala prosvjednike, mahom pripadnike ekstremnih navijačkih i desno-radikalnih skupina, koji su prosvjedovali protiv događaja u novogodišnjoj noći kada je, prema sadašnjim saznanjima, nekoliko stotina počinitelja uglavnom stranog porijekla, seksualno zlostavljalo, silovalo i pljačkalo ne koelnskom glavnom kolodvoru.
Istodobno Središnje vijeće muslimana u Njemačkoj javlja o »dramatičnom« porastu neprijateljskih pisama i poruka koje islamske udruge primaju nakon novogodišnje noći.

»Mi upravo doživljavamo novu dimenzije mržnje«, rekao je predsjednik Središnjeg vijeća muslimana Aiman Mazyek.

HINA