U akciji Europola uhićeno više od 1.000 osoba

Europol, operacija Arhimed, EU-policija, cyber kriminal, Europol, interpol, mup rh, cyber kriminal, Europol, teroristi, grčka, Europol, Ekstremisti ISIL-a, ISIL-ovi teroristi
"Riječ je o najvažnijoj koordiniranoj akciji protiv organiziranog kriminala poduzetoj dosad u Europi", rekao je na konferenciji za novinare Rob Wainwright, direktor Europola europske policijske organizacije čije je sjedište u Den Haagu.

Više od 20.000 policajaca sudjelovao je u akciji pod nazivom "Operacija Arhimed", koju je činilo više od 300 odvojenih akcija. U njima su sudjelovali predstavnici 28 zemalja EU-a te Norveška, SAD, Švicarska i Kolumbija. Policija se usredotočila na devet sektora organiziranog kriminala, među kojima su trgovina ljudima, trgovina heroinom i kokainom, cyber kriminal te organizacija ilegalnog useljenja.

Tijekom akcije od trgovine ljudima spašeno je 30 djece te zaplijenjeno 600 kg kokaina, 200 kg heroina i 1300 kg kanabisa.

"Akcijom smo željeli obuhvatiti cjelokupnu infrastrukturu, a ne samo izdvojene slučajeve", rekao je Wainwright, dodavši da se broj uhićenih u akcijama neprestano povećava.

Hina