Tučnjava u Lidlu

LIDL, bingo, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovina, trgovacki lanac Lidl, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , sezonski radnici, KV/SSS trgovačkog smjera, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, Lidl Hrvatska , BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , LIDL, trgovacki lanac Lidl, investitori iz Njemačke , Zaposlenik Lidla, trgovacki lanac Lidl, LIDL, trgovacki lanac Lidl, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , badnjak, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovacki lanac Lidl, dm, trgovacki lanac Lidl, LIDL, LIDL, cigarete
Primamljiva Lidlova ponuda izazvala je navalu kupaca, čak i fizički sukob te reakciju policije

Šef Lidlove trgovine u Essexu u Velikoj Britaniji oglasio je kako će se inače skupo vino prodavati po cijeni od 20 funti za šest boca, odnosno 3,33 funte po boci. Ponukalo je to mnogobrojne kupce da nahrle u kupnju jeftinog vina. Tako su neki od ranog jutra, već i prije otvaranja poslovnice, čekali u redu s kolicima, javlja Independent.

I u drugim dijelovima Velike Britanije ispred Lidlovih trgovina nastali su dugački redovi, a vino je razgrabljeno u rekordnom roku. Mnogi su ostali bez proizvoda koji su željeli kupiti.

Najdrastičnije je bilo u Essexu, gdje je čak došlo do fizičkog sukoba između kupaca za ograničenu količinu vina. Pozvana je policija, koja je uhitila pet osoba, a čak je 17 njih ozlijeđeno. "Atmosfera u redu prije otvaranja trgovine je bila u znaku nervoze, ljutnje", kazao je jedan od kupaca za Southend News Network.

Drama je uslijedila nakon otvorenja trgovine. "Svi su se počeli gurati i red se pretvorio u kaos", pričaju kupci.

Zaposlenik Lidla, koji je htio ostati anoniman, usporedio je situaciju s radnjom serije Živi mrtvaci, čiji su protanogisti - zombiji.

Policija je potvrdila kako je uhitila pet osoba, i to iz različitih razloga, od kršenja javnog reda i mira do prijetnji i nasilnog ponašanja.

Lidlova akcijska ponuda pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama, uglavnom negativnih jer su posebno ljuti bili oni koji do vina nisu uspjeli doći. "Nema više vina u Lidlu. Svi su se gurali da ga kupe", jedan je od komentara kupca koji nije uspio kupiti željeni proizvod po "ludo" niskoj cijeni koju je kompanija oglasila.

Lidl je po akcijskoj cijeni ponudio prošek, za koji su neki i probdjeli čitavu noć kako bi ga kupili po niskoj cijeni. Ispred jedne poslovnice stvorio se red od više stotina ljudi. Ionako ograničena količina vina rasprodana je u samo dvije minute nakon otvaranja trgovine.

"Šef trgovine rekao je kako je za prodaju ovog pića po ovoj cijeni bila dostupna samo jedna paleta, a u tom trenutku oko 600 ljudi je bilo u trgovini", kazala je očevitkinja tučnjave za jeftino vino.

Dio kupaca putem društvenih je mreža izrazio ljutnju jer je Lidl po akcijskoj cijeni prodavao ni izbliza dovoljnu količinu vina.