Trudna mladenka preminula netom prije vjenčanja, carskim rezom spasili bebu

Trudna mladenka preminula netom prije vjenčanja, carskim rezom spasili bebu

Trudna mladenka iz Brazila preminula je od moždanog udara samo nekoliko minuta prije dolaska pred oltar, a iza sebe je ostavila zaručnika i bebu porođenu hitnim carskim rezom.

Jessica Guedes, 30-godišnja medicinska sestra, bila je naizgled zdrava uoči vjenčanja u nedjelju u Sao Paolu. Međutim, počela se žaliti na vrtoglavicu i bol u vratu. Bolovala je zapravo od preeklampsije, poremećaja u trudnoći zbog kojeg je i stradala, piše Daily Mail.

Njezin zaručnik, 31-godišnji vatrogasac Flavio Gonçalvez, čekao je za oltarom iznenađen kašnjenjem. U prostoriju je tada uletjela rođakinja tražeći pomoć nakon što se mlada onesvijestila u autu.

- Otvorio sam vrata auta, a ona je ležala, no povratila je svijest i razgovarala je sa mnom. Rekao sam joj: Draga, ovdje sam - ispričao je Flavio, koji je svojoj zaručnici pružio prvu pomoć.

Djevojka je prevezena u bolnicu, a zbog svog stanja liječnici su joj morali ukloniti maternicu. Izveden je carski rez kako bi se spasila 29 tjedana stara beba, a mlada majka preminula je nakon operacije.

Dijete je imalo 930 grama i 34 cm, na intenzivnoj je njezin te će u bolnici vjerojatno ostati bar dva mjeseca.

Jessica je bila doista vesela osoba koja je voljela život. Tako sam se radovao što ću postati njezin suprug i što ću postati otac. Bit ću jak i neću oslabiti suočen s nesrećom - poručio je Flavio.


- Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Moja patnja nastavit će se zauvijek - dodao je.