Tinejdžerica podrijetlom iz BiH poginula u Siriji?

Sirija
..., tvrdi ekspert Ujedinjenih naroda David Sharia.

Za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16) tragaju obitelji i tajne službe Austrije i Sirije još od njihovog bijega u džihad ranije ove godine.
Visoko rangirani ekspert protuterorističkog povjerenstva Vijeća sigurnosti UN (CTED) David Sharia iznio je izraelskim medijima tvrdnje kako je jedna devojčica mrtva, a druga nestala, prenosi austrijski portal oe24.at.

"Nedavno smo dobili informaciju kako su dvije petnaestogodišnjakinje bh. podrijetla pobjegle iz Beča u Siriju. Novačila ih je Islamska država, a za njima tragaju obavještajne službe obje zemlje. Smatramo kako je jedna od njih dvije poginula tijekom borbi u Siriji, dok je druga nestala", kaže Sharia, a prenosi Blic.

Ekspert UN-a nije precizirao kakva je, od te dvije sudbine, zadesila koju djevojčicu.

Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), pobjegle su iz obiteljskog doma u travnju ove godine, kako bi otišle u džihad u Siriji. Austrijski mediji nedavno su pisali kako su se djevojčice pokajale za svoju odluku te poručile roditeljima kako se žele vratiti kućama.

Iz Austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova međutim, tvrde kako ovi navodi još uvijek nisu službeno potvrđeni. Iz Oni su za Austrijsku novinsku agenciju (APA) danas rekli kako ne žele komentirati pojedinačne slučajeve.

Dnevnik.ba