Temperatura u Sibiru pala na -62 stupnja

Temperatura u Sibiru pala na -62 stupnja
Ako su točne informacije koje prenosi portal Sibirian Times temperatura u Ojmjakonu posljednjih je dana pala na -62 stepena Celzijusa.

Tako je barem lokalnim žiteljima pokazao njihov električni termometar postavljen u mjestu, pa ne bi začudilo da još ove zime padne rekord izmjeren daleke 1933. godine.

Tada je u tom selu, udaljenom otprilike tisuću kilometera od Jakutska, izmjereno -67,7 stupnjeva, zbog čega posve opravdano nosi titulu jednog od najhladnijih trajno naseljenih mjesta na svijetu.

Ali ne samo da se u tom kraju živi u skladu s uvjetima, čak ga posjećuju i turisti, pa su tako tokom vikenda svoj doprinos ludostima na društvenim mrežama dali i neki veseli Kinezi, koji su se odlučili okupati u izvoru Jejemu.

Skinuli su se ti ljudi u kupaće kostime pa se veselo brčkali, čime su zbunili čak i mještane kojima takva vrsta zimskih radosti uglavnom ne pada na pamet.

Uostalom, govorimo o temperaturama koje doslovno lede trepavice pa ćemo vam u nastavku rado prikazati i fotografiju Anastazije Gruzdeve, čiji selfi na -50 iz Jakutska upravo obilazi svijet.