Talijan u kamion nagurao 59 migranata, Španjolci u kamp prikolici švercali još 13 stranaca

Talijan u kamion nagurao 59 migranata, Španjolci u kamp prikolici švercali još 13 stranaca
Policijski službenici Policijske postaje Korenica provode kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Italije zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvijestio je MUP.

On je jučer upravljao teretnim automobilom talijanske nacionalne oznake, te su ga u Kapeli Koreničkoj zaustavili policijski službenici koji su u tovarnom prostoru zatekli 59 stranih državljana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu. On je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica španjolskih državljana u dobi od 39 i 30 godina počinila kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvijestila je PU istarska na svojim stranicama.

Naime, 16. kolovoza oko 1 sat, policijski službenici su na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili automobil Ford Focus, njemačke registarske oznake s priključenom kamp prikolicom, u kojoj je pronađeno 13 nezakonitih migranata.

Vozilom je upravljao 39-godišnji španjolski državljanin, a policijski službenici su u kamp prikolici pronašli deset državljana Pakistana i tri državljana Nepala. Svega desetak minuta nakon što su policijski službenici pronašli nezakonite migrante, na granični prijelaz Požane pristupio je 30-godišnji španjolski državljanin s automobilom Škoda Fabia, španjolske registarske oznake te je zbog sumnje da se radi o tzv. prethodnici zaduženoj za provjeru ceste, muškarac uhićen i doveden u policijsku postaju, zajedno s preostalim zatečenim osobama.

Zbog sumnje da su iz koristoljublja prevozili nezakonite migrante preko teritorija Republike Hrvatske i pokušali ih protuzakonito prebaciti na područje Republike Slovenije, dvojica španjolskih državljana danas su privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.