Svrgnuti ukrajinski predsjednik Janukovič je mrtav - ubijen i skriven?

Kijev, Barack Obama, Vladimir Putin, Putin, Ukrajinska služba sigurnosti, Viktor Janukovič, ukrajina, ukrajinske snage reda, ukrajina, bjesni rat, proruski separatisti, EU i Ukrajina, Rusija, EU i Rusija
amo je, navodno, pretrpio golemi srčani udar gdje je umro u roku sat vremena. Ta informacija prenesena je na službenoj stranici facebook profila prosvjeda na Majdanu od strane aktivista Michaela Swana. Swan je vrlo cijenjeni ukrajinski aktivist i borac za ljudska prava. On je napisao kako je do ove informacije dobio od kardiološkog centra u Rastovu. "Na telefon mi je potvrdio rastovski kardiolog, da je Janukovič u njihovu bolnicu dovezen u utorak oko 23 sata zbog boli u prsima i nakon sat vremena je preminuo" napisao je Swan na facebooku te dodao kako je ova informacija istinita kao i da je njegov izvor pouzdan.

Iako se o tome bruji po ruskim i ukrajinskim portalima, niti jedan medij nije mogao doći do službene informacije. Dakle, nisu mogli potvrditi niti istinitost ove informacije nit laž. No, Janukoviča zaista nitko nije vidio posljednjih dana, od press konferencije, samo je Putin nedavno izjavio kako ga je vidio. Da, zanimljivo, samo, Putin ga je vidio. Bilo kako bilo, nečija smrt se ne može dugo skrivati od javnosti. Ako je Janukovič zasta umro od srčanog udara postavlja se pitanje kako je Janukovič baš sada umro od ove bolesti? Nije isključeno niti da je Janukovič mrtav u ovome trenutku, a lažirana dijagnoza moguće je da je samo predstava za javnost iza koje se skriva ubojstvo svrgnutog predsjednika Janukoviča. Janukovič je čovjek koji je puno znao i mnogo toga ritualnog i tajnog sudjelovao. Ubojstva srčanim udarom, nije ništa neobično u svijetu visoke politike, naprotiv vrlo često se na taj način eliminiraju oni koji više ne koriste ili koji znaju previše. Ni skrivanje smrti od javnosti nije ništa neobično za naše društvo, već se događalo i događati će se.

korrespondent.net