Svjetsko prvenstvo otvara engleska zvijezda kojoj su Rusi zamjerili veliki hit iz 2016.

robbie williams
Bivši član boy banda Take That i veliki nogometni fan, Robbie Williams jako je "sretan i nestrpljiv što se vraća u Rusiju gdje će imati taj jedinstveni nastup".

"Radio sam dosta stvari u karijeri, ali otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo pred 80.000 navijača na nogometnom stadionu i za milijune gledatelja u cijelom svijetu je ostvarenje dječjih snova", kazao je pjevač čiji su najpoznatiji hitovi "Angels", "She's the One" i "It's Only Us", obećavajući pritom "nezaboravni spektakl".

Robbie Williams je 2016. godine objavio singl "Party like a Russian" (Zabavljaj se kao Rus), koji je u Rusiji izazvao dosta kritika zbog stereotipa koje je pjesma iznijela. Nedavno, u ožujku 2017. se šaleći ponudio da predstavlja Rusiju na Euroviziji koja se održavala u Ukrajini.

Williamsa će na otvorenju pratiti ruska sopranistica Aida Garifullina, "jedan od najmlađaih i najhvaljenijih glasova u Rusiji" kao predstavnica zemlje domaćina, dodaje FIFA u svom priopćenju.

"Nisam mogla zamisliti da ću nastupiti na ovako velikoj svečanosti", kazala je Aida Garifullina.

Na svečanosti otvorenja, koja će se održati pola sata prije početka prve utakmice između Rusije i Saudijske Arabije u 17,00 sati, bit će i bivša brazilska nogometna zvijezda Ronaldo.

"Prva utakmica je uvijek simbolična. To je trenutak u kojem shvatite da je ono što ste - bilo da ste navijač ili igrač - čekali četiri godine konačno stiglo", kazao je Ronaldo koji je s Brazilom dva puta bio svjetski prvak 1994. i 2002.