Superbakterija ubila Belgijanca!

bakterije, bolest, bakterija, rusi, život

Žrtva je bila zaražena tom bakterijom, otpornom na većinu antibiotika, dok je bila liječena u jednoj pakistanskoj bolnici, izjavio je Denis Pierard, mikrobiolog iz bolnice AZ VUB u Bruxellesu, gdje se nesretnik liječio od lipnja.
Prema belgijskoj televiziji RTBF, pacijent koji je preminuo je bio drugi slučaj zaražene osobe rečenom bakterijom u toj zemlji ove godine, prenosi tportal.hr.

'On je doživio prometnu nesreću tijekom puta po Pakistanu. Hospitaliziran je zbog veće povrede na nozi i poslan je u Belgiju, ali već je bio zaražen', rekao je Pierard dodavši da nije pomogla ni primjena Colistina, vrlo jakog antibiotika.

Superbakterija, nazvana New Delhi metallo-lactamase-1 (NDM-1), identificirana je lani na švedskom pacijentu koji je primljen u jednoj indijskoj bolnici.

Britanski liječnički časopis The Lancet izvijestio je ovaj tjedan da je bakterija koja ima u sebi gen ATM-1 gene pronađena u 37 Britanaca koja su liječena u južnom dijelu Azije, dok su još tri slučaja registrirana u Australiji.

tportal