Sukob policije i demonstranata ispred milanske 'Scale'

scala Milano

Oko 300 demonstranata, koji su nosili transparente s natpisima protiv vlasti, gađali su Molotovljevim koktelima policajce naoružane pendrecima, ispred "Scale" u kojoj je glazbeni direktor Danijel Barenboim organizirao oproštajni koncert.

Prema izvješćima, dva policajca povrijeđena su u sukobima s demonstrantima, koji su se pobunili protiv mjera štednje i zahtijevajući socijalni smještaj poslije serije prisilnih iseljavanja.

Premijerom opere "Fidelio", na kojoj su se okupili vodeći političari i mnoge istaknute osobe, obilježen je kraj Barenboimovog devetogodišnjeg mandata u prestižnoj kući "Scala".

Gradonačelnik Milana Paolo Tronka, koji je bio među gostima, osudio je "neprihvatljive nasilne prosvjede protiv policije" i ometanje kulturnih događaja koji "služe da daju snagu i značaj gradu".

Prosvjed je osudio i predsjednik pokrajine Lombardije, u kojoj se Milano nalazi, Roberto Maroni, koji je rekao: "Kakav način da se uništi zabava!", navodi AFP, prenosi Tanjug. -

Uvek predstavljamo svijetu najgoru sliku o sebi. Veče otvaranja 'Scale' je jedinstven spektakl, a mi smo uspjeli da ga upropastimo - rekao je Maroni.

FENA