SUĐENJE Trumpovi odvjetnici traže od Senata da ga oslobodi

SUĐENJE Trumpovi odvjetnici traže od Senata da ga oslobodi
Arhiva

Odvjetnici Donalda Trumpa završili su danas iznošenje obrane na suđenju u procesu opoziva američkog predsjednika, pozivajući senatore, koji u srijedu trebaju objaviti svoju odluku, da ga oslobode.

"Došao sam vas zatražiti da odbacite optužbe za zlouporabu ovlasti i opstrukciju Kongresne istrage protiv predsjednika", rekao je odvjetnik Bijele kuće Pat Cipollone.

"Nije ništa loše učinio", dodao je Cipollone, predstavljajući Trumpa žrtvom procesa opoziva čiji je cilj, po njemu, spriječiti da aktualni predsjednik na izborima 3. studenoga dobije novi mandat.

"Nije baš dobro biti ovdje na početku izborne sezone, kada se u Iowi odvijaju prvi demokratski predizbori", kazao je Cipollone.

Podsjetimo, demokratski tužitelji terete Trumpa da je zatražio od ukrajinskog predsjednika istragu njegova mogućeg protukandidata na izborima ujesen Joea Bidena te je potom učinio sve kako bi otežao Kongresnu istragu.

Senat ima republikansku većinu od 53-47, a budući da je potrebno da dvije trećine senatora glasa za opoziv Trumpa, on će gotovo sigurno biti oslobođen.