Stravičan masakr nad civilnim stanovništvom

Stižu jezive vijesti s istoka Sirije - kako prenose izvori, teroristička organizacija ISIL izvela je masakr nad civilnim stanovništvom na prostoru istočne sirijske provincije Deir ez-Zor. Svjedoci ističu kako su poubijali "cijele obitelji" zbog navodne suradnje sa sirijskom vojskom.

Navodi se kako je masakr počinjen dan nakon što su ruske snage počele sa zračnom dostavom humanitarne pomoći na ovom prostoru ističući kako će oni preuzeti na sebe posao dostave jer znatan dio pomoći završava u rukama terorista. Možda je ta činjenica dovela do ovakve krvave odmazde.Izvori prenose kako se masakr desio u naselju al-Bagilya, gdje je dostavljena ruska humanitarna pomoć. "Strašan masakr počinjen od strane ISIL-ovih militanata desio se danas u naselju al-Bagilya, provinciji Deir ez-Zor. Ubijeno je 280 osoba, uključujući žene, djecu i starce. Razlog - suradnja sa sirijskom vojskom", rekao je izvor u razgovoru za rusku novinsku agenciju Sputnik.

Libanonski kanal Al-Mayadeen prenosi kako su tijela ubijenih bačena u rijeku Eufrat, dok je još oko 400 osoba zarobljeno.

Sudeći prema dostupnim informacijama, masakr u naselju al-Bagilya jedan je od najstrašnijih i najvećih u zadnjih 5 godina otkako traje rat u Siriji.