Srpska banda preko Facebooka namamila sina poduzetnika pa ga oteli

Sve članove bande je srpska policija i uhitila te su osumnjičeni za otmicu te proizvodnju i preprodaju opojnih droga. Oni su 8. svibnja oteli M.J. iz Beograda te su ga u iznajmljenoj kući u Sremskoj Kamenici držali do 15. svibnja, a u tom vremenu su prijetili da će ga ozlijediti, ako njegov otac ne isplati 150 tisuća eura otpremnine, pišu srpski mediji. 

Tražili otpremninu od 150 tisuća eura

15 dana prije otmice otvorili su lažni profil na Facebooku na ime Sandre Savić preko kojeg su mladića namamili da se sastane sa ženskom osobom u Beogradu. Oteti mladić je sa svojim prijateljem došao do Doma sportova u Beogradu, a potom se odvojio od prijatelja i otišao razgovarati sa ženskom osobom.

Oko 19 sati su mu prišle dvije osobe koje su se predstavili kao policajci koji ga trebaju legitimirati, a potom su ga ubacili u automobil. Nakon nekog vremena nesretnog mladića su prebacili u prtljažnik automobila. Prijatelj otetog je M.J. čekao sat vremena pa otišao kući, jer je mislio da mu je prijatelj otišao sa ženom.

Otmičari stari 20 i 21 godinu

Kada su ga smjestili u vinski podrum na području Novog Sada, otmičari su nazvali mladićevog oca te tražili otkupninu od 150 tisuća eura. O otmici je otac obavijestio policiju te uspio drugi rok za isplatu otkupnine produžiti sa 11. svibnja. Otmičari su uhićeni u subotu. Mediji pišu kako je mladić sin bogatog beogradskog poduzetnika. Bandu je sačinjavalo pet mladića i dvije djevojke u dobi od 20 i 21 godinu.

index