Spriječen novi teroristički napad u Parizu?

pariz
Antiteroristička operacija je pokrenuta nakon što je tek nekoliko metara od poznate katedrale otkriven sumnjivi automobil u kojem se nalazilo sedam boca ispunjenih plinom. U automobilu Peugeot 607 bez registarskih oznaka nije pronađen niti eksploziv niti detonator, javljaju francuski mediji. "Boce nisu bile spojene na detonator", kazao je za francuski l'Express izvor blizak istrazi.

Kako piše BFM TV, jedna prazna boca pronađena je na stražnjem sjedalu automobila, a njih šest u prtljažniku. Nije poznato o kojem se točno plinu radi. Prema prvotnim izvješćima, navodno su uhićeni 24-godišnjak i 29-godišnjakinja, a ispituju ih francuski agenti, ali pariški dnevnik Le Parisien objavio je da je uhićeno ukupno šest osoba.

Vlasnik auta, sada u pritvoru, nalazi se na popisu obavještajne službe koji sadrži imena ljudi osumnjičenih za vjersku radikalizaciju, rekli su u srijedu policijski dužnosnici. Dužnosnik je rekao da su na automobilu bila uključena sva četiri pokazivača smjera kad je otkriven.

Pariz je pod visokim sigurnosnim stupnjem pripravnosti nakon terorističkih napada 13. studenog prošle godine kad je ubijeno 130 ljudi.