Smijenjen šef policije Kölna Wolfgang Albers

Njemačka, Keln, imigranti, napastovanje, pokušaj silovanja, silovanja, Keln, Njemačka, Šef policije Koelna, pokušaj silovanja, silovanja, Njemačka policija, silvestrovo, Keln, Nordrhein-Westfalen, Ministar unutarnjih poslova njemačke , Njemačka
Šef policije Koelna Wolfgang Albers smijenjen je u petak nakon kritika zbog napada tijekom dočeka nove godine, prenose agencije pozivajući se na lokalne političke izvore.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije Ralf Jaeger zatražio je od Albersa da podnese ostavku.

On je danima kritiziran zbog nedjelovanja njegovih službi na Silvestrovo kada je seksualne napade pretrpilo više desetaka žena, što je izazvalo ogorčenje u Njemačkoj.

TJELESNE OZLJEDE, KRAĐE, SEKSUALNI DELIKTI

Radi se o devet Alžiraca, osam Marokanaca, pet Iranaca, četiri Sirijaca, jednom Iračaninu, državljaninu Srbije i SAD-a te dvojici njemačkih državljana, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova

Njemačka savezna policija objavila je u petak kako je na Silvestrovo u Koelnu zabilježila 32 kaznena djela i identificirala 31 počinitelja od kojih su gotovo svi stranci a više od dvije trećine su izbjeglice koji su u postupku traženja azila u Njemačkoj.

"Kod osumnjičenih se radi o devet Alžiraca, osam Marokanaca, pet Iranaca, četiri Sirijaca, jednom Iračaninu, po jedan državljanin Srbije i SAD-a te dvojica njemačkih državljana", priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Kaznena djela o kojima se radi su počinjenje tjelesnih ozljeda, krađa i pljačke te tri seksualna delikta.

Te brojke se odnose samo na uhićenja unutar glavnog željezničkog kolodvora za koji su, kao i za ostala važna prometna čvorišta u Njemačkoj poput zračnih luka, odgovorni pripadnici savezne a ne lokalne policije.

Policija u Koelnu je danas priopćila kako je uhitila još dvojcu osumnjičenih koji su sudjelovali u izgredima u novogodišnjoj noći čime se broj privedenih popeo na 18.

Dosad je zbog događaja u novogodišnjoj noći na koelnskom kolodvoru prijave podnijela 121 osoba. Najveći broj djela se odnosi na seksualna zlostavljanja i silovanja, krađe i pljačke.

Hina