Skandal u Srbiji: Privatna klinika na portalu za grupnu kupnju oglašavala popust na pobačaj uz anesteziju!

... Ministarstva zdravstva Srbije krenula je u kontrolu ove ustanove, javlja Blic . Zbog reklamiranja ovakve usluge, slijedi im prekršajna prijava po kojoj će morati platiti od 300 tisuća do milijun dinara.

U skandaloznom oglasu koji se našao odmah kraj reklame za pohađanje tečaja roditeljstva, navodi se da sve zainteresirane žene koje žele prekid trudnoće, umjesto 25 tisuća dinara, u "Gala medici" to mogu učiniti uz popust od 25 posto, odnosno 18 tisuća dinara. Dalje se navodi da je ova ponuda u optjecaju još pet dana i da, ako netko želi ovu "uslugu, može je pokloniti i prijatelju.

- Žena koja želi prekinuti trudnoću obraća se ginekologu koji prije svega utvrđuje stupanj trudnoće, zatim pribavlja nalaze o krvnoj grupi i Rh faktoru, kao i anamnestičke podatke o ranijim bolestima. Prekid trudnoće se prema zakonskim osnovama može izvršiti do navršenog 10. tjedna trudnoće. Ponuda obuhvaća prekid trudnoće s anestezijom. Kupon možete iskoristiti do 20. 12. 2012. godine - stoji u oglasu.

Zaposlenici "Gala medike" kratko su odgovorili da se radi o greški, ali vlasnica klinike Florida Ristić nije željela komentirati, osim što je potvrdila da klinika ima radnu dozvolu.

- Ostavite me na miru, ništa ne želim komentirati - poručila je novinarima Blica .Iz Ministarstva zdravstva Srbije su potvrdili da klinika ima radnu dozvolu, ali ističu da je reklamiranje zdravstvenih usluga prekršaj za što je predviđena kazna u visini i do milijun dinara.

Stranica kupimo.rs je uklonila sporni oglas odmah nakon poziva novinara, a jedan od vlasnika je kazao da se ne osjeća krivim za skandalozni sadržaj reklame.