Sjeverna Koreja ispalila novi projektil

Sjeverna Koreja je od travnja svaka dva, tri mjeseca ispalila po jedan projektil, a u rujnu je napravila stanku pošto je ispalila projektil preko japanskoga otoka Hokaida 15. rujna.

Sjeverna Koreja ispalila je još jednu balističku raketu, javljaju južnokorejski mediji, citirajući vojne dužnosnike. Reuters je javio kako je tu informaciju potvrdio i izvor iz američke vlade.

Južnokorejska agencija Yonhap izvijestila je kako je projektil otišao istočno, u smjeru Japana. Još nije jasno koliko je raketa letjela i je li preletjela Japan, kao što je već zabilježeno ranije ove godine.

Kako prenosi Reuters pozivajući se na izvješće Pentagona, prema prvim procjenama Sjeverna Koreja je testirala još jedan interkontinentalni balistički projektil koji je letio oko 1.000 kilometara, prije nego što je pao u Japansko more.

Sjeverna Koreja testirala je ove godine još nekoliko raketa, uključujući i svoje prve interkontinentalne balističke rakete. Vlasti Južne Koreje i SAD-a rade zajedno ne bi li analizirali putanju ovog projektila, izjavili su južnokorejski vojni dužnosnici, prenosi BBC.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je od travnja svaka dva, tri mjeseca ispalila po jedan projektil, a u rujnu je napravila stanku pošto je ispalila projektil preko japanskoga otoka Hokaida 15. rujna.