FOTO/VIDEO  Sirija: Velike eksplozije iznad Damaska

Podsjetimo, isti centar napadnut je u siječnju ove godine također od strane izraelskih zračnih snaga.

Trenutačno nema informacija o mogućim žrtvama jutrošnjeg napada. Lokalni novinar, Abdallah Mawazini, rekao je u razgovoru za RT: "Kada se dogodila eksplozija, sve kuće su se zatresle. Prašina se podigla svugdje. Upravo dobivamo dodatne informacije o aktualnom napadu na vojni istraživački centar Jamraya. Eksplozija se čula diljem Damaska, ljudi su u strahu", rekao je.

Libanonski kanal al-Manar tvrdi kako je za vrijeme napada jedan izraelski zrakoplov srušen od strane sirijske vojske. Za sada nema konkretnih dokaza za ove informacije.
"Novi izraelski napad je pokušaj podizanja morala terorističkim skupinama koje se oporavljaju od udaraca naše snažne vojske", ističe se na sirijskoj državnoj televiziji

Podsjetimo, Izrael je već napao sirijski konvoj u petak ovog tjedna. Prije jutrošnjih napada, tijekom jučerašnjeg dana, američki predsjednik Barack Obama rekao je kako se Izrael ima pravo braniti od transfera naprednog oružja za Hezbollah. "Dopustiti ću izraelskoj vladi da potvrdi ili opovrgne jesu li se napadi dogodili", rekao je Obama.

Video snimka koja se pojavila na internetu prikazuje veliku eksploziju iznad Damaska. Pojedini izvori tvrde kako su izraelske snage i ovdje ciljale oružje koje je trebalo biti prebačeno za Hezbollah. Navodno se u ovom slučaju, kao i u petak, radilo o ciljanju raketa Fateh 110."Novi izraelski napad je pokušaj podizanja morala terorističkim skupinama koje se oporavljaju od udaraca naše snažne vojske", ističe se na sirijskoj državnoj televiziji

advance.hr