Sergej Lavrov: Zaustavite slanje pomoći ekstremistima u Siriji preko Turske

Sirija, Allepo, rat u siriji, rat u siriji, kurdi, Allepo, rat u siriji, kurdi, zračne snage, YPG,  kurdske snage , Turska,  kurdske snage , Allepo, Artiljljerijski napadi , Azaz Sirija, Turska,  kurdske snage , Vijeće sigurnosti UN-a, Turska, Azaz Sirija, Sirija, rat u siriji, Turska, ISIL, Turska, odjel al Kaide , Al kaida, rat u siriji, sirijsko ratište, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Turska, Sergej Lavrov, John Kerry, Turska i SAD, Sirija
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerry su još jednom razgovarali telefonski o situaciji u Siriji. Lavrov je poručio svom kolegi kako se moraju poduzeti mjere kako bi se zaustavilo slanje pomoći ekstremistima u Siriji preko Turske.

Rusija želi da SAD izvrši pritisak na Tursku ističući kako ekstremisti u Siriji preko Turske dobivaju potporu Ovo je zahtjev kojeg je ruska strana istaknula već u nekoliko navrata, no, ne može se reći da se puno učinilo po tom pitanju.

Moskva želi da Washington izvrši pritisak na Ankaru, ali izgleda kako se to neće tako brzo dogoditi.

U ostatku razgovora dvojica diplomata složila su se kako se sirijski mirovni pregovori moraju nastaviti. U izjavi ruskog ministarstva vanjskih poslova navodi se kako se telefonski razgovor desio na inicijativu SAD-a.

reuters.com