Schumacher bi mogao ostati u komi do kraja života!?

Iako se već nekoliko dana tvrdi kako bi najtrofejnijeg vozača u povijesti Formule 1 trebali probuditi iz kome čini se kako skoro od toga neće biti ništa. Vijesti su čak vrlo pesimistične.

Schumacher je induciranu komu stavljen prije 18 dana nakon nesreće na skijanju, jer su ozljede glave bile vrlo teške.

''Ukoliko su ozljede mozga toliko teške da bi mogle naštetiti pacijentu, onda ga liječnici neće buditi iz kome. Ovisno o mjestu gdje je krvario, Schumacher se može probuditi s paralizom, problemima u komunikaciji, koordinaciji, pa čak i promijenjenim karakterom'', kazao je za Bild neurolog iz Kölna Gereon Fink.

Njegov kolega Andreas Ziger iz Oldenburga sličnog je razmišljanja:

''Čovjek u komi može provesti cijeli svoj život, bez da na ikakav način šteti ljudskom mozgu. Nagađati koliko će dugo čovjek provesti u komi nije jednostavno i ovisi od osobe do osobe'', rekao je Fink.

U slučaju Michaela Schumachera navodno postoje dvije varijante. Prema prvoj varijanti će se krenuti s buđenjem legendarnog vozača iz kome.

To bi se navodno moglo to dogoditi kroz dan, dva, a druga da to nije ni u planu, odnosno da će se prvo napraviti dodatne pretrage na njegovom mozgu kako bi se saznalo kakva je oštećenja pretrpio.

Dnevnik.hr