SAD: SWAT tim oslobodio zarobljene kolege, ranjeno šest policajaca

 SAD: SWAT tim oslobodio zarobljene kolege, ranjeno šest policajaca

SWAT, elitna postrojba američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je policija u srijedu.

Napadač je ostao zabarikadiran u kući još nekoliko sati, a potom se predao policiji.

SWAT tim također je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhitila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija.

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvorio vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja radi droge u sjevernoj Philadelphiji.

"Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra", rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

"Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka", rekao je Ross.

https://www.nbcnewyork.com/news/national-international/Gunman-Shoots-Police-Officer-in-Nicetown-Tioga-542724941.html?_osource=SocialFlowFB_NYBrand&fbclid=IwAR2SAdnpsPNiObL0UGZJ1X5T9biNiAYHgFJdgbi9swNKZJKemh_eI_FHtc8

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.

Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross.

"Pokušavamo ga nagovoriti da izađe miroljubivo", rekao je.

Policija je pozivala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka.

Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na facebooku.

Predsjednik Donald Trump bio je upoznat je s pucnjavom i pratio je situaciju, priopćila je Bijela kuća.

Lokalni mediji naveli su da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

(tportal.hr)