SAD Nihad Rosić priznao kako je pomagao teroristima na sirijskom ratištu

Sirija, Saint Louis, teroristi, Nihad Rosić, presuda

Na okružnom sudu u Saint Louisu krivicu za pružanje materijalne pomoći teroristima na sirijskom ratištu priznao je Nihad Rosić, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi St.Luis Post-Dipatch, osumnjičeni se izjasnio da je kriv po dvije točke optužnice – za udruživanje u pružanju materijalne podrške teroristima i pružanje materijalne podrške teroristima, točnije kako je pomogao Ramizu Hodžiću zvanom Siki, također, porijeklom iz BiH, da pošalje novac i zalihe za koje su znali da ih koriste osobe koje se bore protiv sirijskih vladinih snaga.

https://twitter.com/FBIStLouis/status/1204974315856228353?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1204974315856228353&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bljesak.info%2Fvijesti%2Fterorizam%2Fsad-nihad-rosic-priznao-da-je-slao-pomoc-teroristima-u-siriji%2F295236

"Zajednička Radna grupa za borbu protiv terorizma spriječila je Rosića da putuje u Siriju dva puta" - rekao je Richard Quinn, šef ureda FBI-a u St. Louisu za američke medije.

Presuda će biti izrečena u travnju 2020. godine.

Okružni sud u Saint Luisu sredinom studenog ove godine osudio Hodžića na osam godina zatvora što je od svibnja 2013. do početka veljače 2015. godine namjeravao s drugima da podrži aktivnosti Abudullaha Rame Pazare i ostalih, a podrška se sastojala od novca korištenog za kupovinu zaliha poput američkih vojnih uniformi, puškomitraljeza, borbenih čizama, taktičke opreme, odjeće, pribora za oružje, pronalazača metaka i drugih potrepština korisnih u borbama u Siriji.

Uz Rosića optužena je Sedina Unkić-Hodžić te ju čeka izricanje presude nakon što je priznala krivicu.

Ranije za ista djela osuđeni su Jasminka Ramić na tri godine, Mediha Medy Salkičević na šest i po godina zatvora i Armin Harčević na pet godina zatvora.

Hercegovina.info