S tri metka likvidirao trojicu terorista na kilometar

snajper, snajperisti, ISIL
Ustrijelio ga je preciznim pogotkom u glavu s razdaljine od tisuću metara, izvijestili su mediji.

Nakon što je spasio prestravljenog osmogodišnjaka i njegova oca, snajperist je pogodio još dvojicu militanata koji su osiguravali mjesto egzekucije. Tri ubojstva s tri metka. Dramatično filmsko spašavanje oca i sina dogodilo se u srpnju blizu granice Sirije s Turskom, piše express.co.uk.

Prisiljavaju lokalno stanovništvo da gleda

IS je oca i njegova sina proglasila nevjernicima jer su šijiti. Specijalci koji su stigli na mjesto izvršenja "presude" u sirijskoj pustinji svjedočili su mučnom prizoru; obezglavljena krvava tijela ležala su posvuda. Prvo su mislili napasti iz zraka no procijenili su kako bi u tim napadima stradali i nevini civili. Stoga su se odlučili za korištenje snajpera.

Prema tvrdnjama medija, divljačkim egzekucijama prisilno je prisustvovalo lokalno stanovništvo.

"Vojnici su kroz dvogled vidjeli da mnogi u gomili plaču i da su prestravljeni", rekao je jedan izvor novinarima.

Pobjegli u Tursku?

Muškarac i njegov sin dovedeni su pred krvnika s povezima na očima. Natjerali su ih da kleknu.

‘Visok muškarac s bradom izvukao je velik nož. Nešto je pričao gomili i pritom udarao muškarca i njegovog sina po glavi. Pored egzekutora stajala su dva pripadnika IS-a sa kalašnjikovima', pričaju svjedoci.

SAS-ov vojnik prvo je ustrijelio egzekutora a zatim drugu dvojicu.

"Netko je dotrčao do oca i sina, spojio im ruke i skinuo im povez s očiju. Prvo su u nevjerici gledali u tijela a zatim su se dali u bijeg. Zadnji su put viđeni u kamionu koji je išao prema turskoj granici", prepričao je izvor.

Pripadnici IS-a se nakon ovog događaja odbijaju vratiti u to mjesto.