Rusija osudila Washington: 'Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije?'

Rusija osudila Washington: 'Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije?'
Objavljivanje tih točaka "pogađa ne toliko primitivnim iskrivljavanjem stvarnosti koliko cinizmom", osudilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

"Nećemo se spuštati na polemiku o propagandi najniže razine. Ponovno se susrećemo s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama da nekome pripada pravo na istinu", stoji u priopćenju.

"SAD ne može imati pravo na podučavanje o poštivanju međunarodnih normi i poštivanju suvereniteta drugih zemalja", ističe se u priopćenju.

"Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije ili upadom u Irak pod lažnim izgovorima?", upitalo je ministarstvo.

Američki State Department osudio je u srijedu stav Vladimira Putina u ukrajinskoj aferi, odbacujući točku po točku njegovih "10 pogrešnih tvrdnji".

Washington je odbacio diplomatsku uglađenost i samo što nije optužio Moskvu za laganje o Ukrajini. State Department je rekao kako je Putin u izjavi o krizi u Ukrajini prešao preko činjenica ili ih iskrivio "opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu".

Putin je u utorak rekao kako Rusija pridržava sebi pravo da upotrijebi silu u Ukrajini kao posljednje sredstvo, da su lokalne skupine samoobrane, a ne ruski vojnici, te koje su preuzele kontrolu nad Krimom te da nove vlasti u Kijevu nisu legitimne.

(Hina)