FOTO/VIDEO  Rusi potpuno razotkrili dvostruku igru Erdogana

Recep Tayyip Erdogan, Tayyip Erdogan, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Turska, Rusija
Rusko ministarstvo obrane danas je objavilo materijale za koje ističu kako dokazuju da je tursko vodstvo, uključujući predsjednika Erdogana i članove njegove obitelji, uključeno u ilegalnu kupnju ISIL-ove nafte.

Zamjenik ruskog ministra obrane, Anatolij Antonov, rekao je kako je Rusija do sada otkrila tri rute putem kojih se nafta prebacuje u Tursku.

"Danas predstavljamo pojedine činjenice koje potvrđuju kako cijeli tim bandita zajedno s turskim elitama kradu naftu od svojih susjeda. Nafta, u velikim količinama, ulazi u Tursku putem 'živog naftovoda' koji se sastoji od tisuća cisterni. Turska je glavni kupac te nafte koja stiže iz Iraka i Sirije. Prema našim podacima, tursko vodstvo - predsjednik Erdogan i njegova obitelj - uključeni su u ovaj kriminalni posao", rekao je.

Nadalje, ističe kako se taj unosni biznis smanjio otkako je Rusija pokrenula svoju vojnu kampanju u Siriji 30. rujna. Ruske zračne snage do sada su već uništile veći broj ISIL-ovih cisterni. Ističu kako su ih do sada uništili ukupno 1,080.

"Prihodi ove terorističke organizacije iznosili su oko 3 milijuna USD po danu. Dva mjeseca nakon početka ruskih zračnih napada prihodi su pali na 1,5 milijuna USD po danu", naveli su ruski dužnosnici za vrijeme današnje opširne konferencije po ovom pitanju.

Za vrijeme konferencije predsstavljene su i fotografije cisterni, video snimke zračnih napada na ISIL-ovu naftnu infrastrukturu. Tijekom današnjeg dana turski predsjednik Erdogan još je jednom rekao kako će podnijeti ostavku ukoliko se ruske tvrdnje dokažu. Hoće li mu ovo biti dovoljno dokaza? Vjerojatno ne, ali je očito da nije sve u dokazima - naime, Erdogan još uvijek ima čvrstu podršku Zapada, uključujući i NATO pakt, a sve dok je tako očito je da će moći raditi što god poželi.