Roditelji držali 13 djece u jednoj sobi, policija ih pronašla izgladnjele, u okovima i lancima

Roditelji držali 13 djece u jednoj sobi, policija ih pronašla izgladnjele, u okovima i lancima

Monstruozni roditelji David Allen (57) i Louise Anna Turpin (49) su uhićeni u nedjelju nakon što je njihovo jedno dijete, 17-godišnja kćer, uspjela pobjeći i s mobitela koji je pronašla u kući nazvati policiju.

Policijski su službenici nakon dojave pronašli 12 osoba za koje su mislili da su sve maloljetnici, ali su ostali u šoku kada su shvatili da ih je sedmero punoljetno, objavila je policija.

Svi su, naime, bili toliko izgladnjeli i mršavi da nije bilo moguće razaznati koliko bi mogli biti stari. Isto vrijedi i za 17-godišnjakinju koja je alarmirala službe, za koju su po dolasku u kuću policajci bili uvjereni da je riječ o 10-godišnjakinji.

Nakon što su spašene, šest maloljetnih žrtava je hospitalizirano, a kada ih puste o njima će skrb privremeno preuzeti socijalne službe. Ostalima se također pruža medicinska pomoć.

Zašto su roditelji napravili ovakve grozne stvari svojoj vlastitoj djeci još se ne zna.

"Roditelji policijskim službenicima nisu dali logično objašnjenje za takvo ponašanje prema vlastitoj djeci", stoji u policijskom priopćenju, objavio je Los Angeles Times.

Okrutni bračni par u četvrtak bi se trebao pojaviti na sudu kako bi im pročitali optužnicu koja ih u 19 točaka tereti za torturu i ugrožavanje djece. Već im je određena jamčevina u iznosu od devet milijuna dolara koje moraju uplatiti žele li se braniti sa slobode.

Prema informacijama lokalnih medija, Turpinovi su se u Perris doselili prije dvije godine, a David je na adresi obiteljske kuće registrirao privatnu školu koju je pohađalo šestero djece, pretpostavlja se njegove vlastite. Ni David ni njegova supruga dosad nisu bili u policijskim evidencijama. Prije su živjeli u Teksasu, a dva puta su proglašavali bankot.

Na njihovoj Facebook stranici vidljiv je niz fotografija naizgled sretne obitelji. Na nekima od njih supružnici su svečano odjeveni u povodu vjenčanja, a oko njih su trojica njihovih sinova u odijelima te desetero kćeri u ružičastim opravicama. Na drugim fotografijama snimljeni su za posjeta Disneylandu.

Izvor:Dnevnik.hr