VIDEO Razlog rušenja zrakoplova sa 189 putnika ostaje misterija, a čitava priča puna sumnjivih detalja | Hercegovina.Info

VIDEO  Razlog rušenja zrakoplova sa 189 putnika ostaje misterija, a čitava priča puna sumnjivih detalja

srušen zrakoplov
srušen zrakoplov

Iz mora su izvučena 24 tijela, a strahuje se da su svi putnici i članovi posade, kojih je bilo 189, mrtvi. Vlasti su već sad navele kako postoji velika vjerovatnoća da ostaci svih putnika i neće biti pronađeni.

Razlog pada zrakoplova još nije poznat. No, postoji više indicija da je pad mogao biti spriječen.

Devetnaest kilometara poslije polijetanja pilot zrakoplova zatražio je da mu se omogući povratak u zračnu luku. No, što je posebno čudno, nije naveo da se radi o hitnom slučaju.

Radari nisu zabilježili da se zrakoplov okrenuo, a kontrola je vrlo brzo izgubila kontakt s letjelicom.

- Ovdje mi je najčudnije to što nisu proglasili nikakvu uzbunu. Samo su rekli: ''Mi se vraćamo'", rekao je bivši inspektor za sigurnost u zračnom prostoru SAD.

Tehnički dnevnik leta s Balija prema glavnom gradu Indonezije otkriva kako je jedan od instrumenata bio "nepouzdan", a pilot je morao predati upravljanje prvom časniku.

Poslije slijetanja zrakoplova su pregledali mehaničari i dali mu zeleno svjetlo za novi let. Već ranije je direktor kompanije rekao da je zrakoplov imao "tehnički problem", ali dodao je da je on riješen.

- Da je zrakoplov imao kvar, bilo bi nemoguće uzletjeti - kazao je.