Putnik pokušao prokrijumčariti preteškog mačka u kabinu Aeroflotova zrakoplova

Mihail Galin na prijevaru je pokušao unijeti svojeg mačka u kabinu, koji je bio pretežak po uvjetima Aeroflota, zbog čega mu je ruski avioprijevoznik oduzeo besplatne milje prikupljene tijekom ranijih letova, piše BBC.

Svjestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prijevoz u putničkoj kabini, Galin je iskoristio manje tešku mačku koja je prošla neophodna mjerenja težine životinja, piše Hina.

Mihail i Viktor trebali su letjeti iz Rige prema Vladivostoku sa slijetanjem u Moskvi. No u skladu s Aeroflotovim pravilima, kućni ljubimci teški preko osam kilograma moraju biti smješteni u odjelu za prtljagu.

Grešku u koracima Mihail je napravio kad je pojedinosti o svojem pothvatu objavio na Facebooku. Operaciju je nazvao "zamjenom debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovu profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini zrakoplova pokraj čaše s pjenušcem.

Opisao je na koji je način svojeg ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvome dijelu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok te da je putovanje uključivalo i slijetanje u Moskvi. No kad se ondje pokušao ukrcati na drugi dio leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu.

"Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopuštena težina za unošenje životinje u kabinu", napisao je Galin.

Ne želeći dopustiti da mu ljubimca prenesu u odjel s prtljagom, Galin je odgodio let, odlučivši pronaći sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspjelo te se dan kasnije vratio u zračnu luku s "mačkom dvojnikom" koji je prošao test ograničenja težine.

Potom ga je vratio vlasnicima u zračnoj luci prije ukrcaja u zrakoplov za Vladivostok. No Aeroflotu se nije svidjela Galinova prijevara te je uprava pokrenula istragu i pronašla snimke sigurnosnih kamera koje pokazuju zamjenu dviju mačaka.

Mihail Galin kažnjen je na način da mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tijekom višegodišnjeg letenja Aeroflotom.

Ruski korisnici društvenih mreža iskoristili su priliku i postavili niz internetskih memea - fotografija i video snimki s duhovitim sloganima o Viktoru u putničkoj kabini Aeroflotova zrakoplova.