Progovorio otac djevojčice koja je otišla u Siriju i ispričao žalosnu istinu

sabina samra
...Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su navodno otišle u rat u Siriji, javile roditeljima i izrazile želju da se vrate kući. Ipak, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Sabit Selimović, Sabinin otac, napominje kako do sada nisu dobili nikakvu poruku od Sabine i Samre.

"Nije istina to što pišu mediji, ovdje u Austriji, a i tamo u BiH. To su čiste laži i više i ne pratim štO pišu jer znam da iznose samo laži. A nama roditeljima je najteže da to čitamo i slušamo. Nisu se javile od kada su otišle", rekao je Sabit u ekskluzivnom razgovoru za AA.

Napominje kako je iznenađen da mediji o tome iznose tolike neistine i laži dodajući kako smatra da je cilj da se "ocrne muslimani".

"Ne znam zašto se iznose tolike laži. Ja čak nisam ni sa kim ni pričao o ovome. Ali ne mogu ja nikoga ušutiti i ispravljati krivu Drinu. Izgleda da neko želi da iznosi laži o muslimanima i da nas ocrni i uvrijedi", ističe Sabinin otac.

Na kraju ipak kaže kako nije izgubio nadu da će se njegova kćerka jednog dana možda i vratiti kući živa i zdrava.

"Ne znam što će se dalje dešavati i ne znam da li će se vratiti moja kćerka, ali čovjek nikad ne zna šta će se danas ili sutra dogoditi. To je u Božijim rukama i vidjet ćemo", kazao je otac jedne od djevojčica koje su nestale prije nekoliko mjeseci i od tada im se ne zna za trag.

Ranije su se u pojedinim medijima u Austriji pojavili navodi kako su se Sabina Selimović i Samra Kešinović, za koje se pretpostavlja da su iz Austrije otišle u Siriju, javile svojim roditeljima. Sabinin otac je za AA i ranije govorio kako je razgovarao i sa austrijskim vlastima dodajući kako mu ni oni nisu kazali ništa o tome gdje se nalaze njegova kćerka i Samra.

Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču. One su 10. travnja nestale i od tada im se gubi trag. Otac nestale Sabine napominje da je jedina informacija koju su do sada dobili to da je njihova kćerka sa aerodroma u Beču avionom otputovala u pravcu Turske.

U međuvremenu, austrijska policija i dalje traga za Sabinom i Samrom, posebno nakon navoda da se djevojčice možda nalaze u Turskoj. Interpol je također počeo potragu za dvjema tinejdžerkama.

Izvor: AA