FOTO/VIDEO  Pripadnici ISIL-a su u Njemačkoj i čekaju pravi trenutak

izbjeglice
Kršćanski izbjeglice iz Sirije tvrde kako su vidjeli pripadnike ISIL-a da žive u Frankfurtu. Tvrde kako su ušli u Njemačku pretvarajući se da su izbjeglice. Informacije govore kako je policija istražila ove tvrdnje, no protiv navodnih terorista nisu poduzeti koraci jer isti nisu počinili nikakav kriminal u Njemačkoj.

Novinar ruskog RT-a, Peter Oliver, odlučio je detaljnije istražiti ove slučajeve. U njemačkoj regiji Saarland, na granici s Francuskom, sastao se sa skupinom asirskih kršćana koji su bili zarobljenici ISIL-a.

Ističu kako su ih strahote pratile sve do Njemačke kada su otkrili da jedan od pripadnika ISIL-a živi među njima. Jedan od kršćana, koji je želio ostati anoniman, ističe kako je siguran da je muškarac, koji sada živi u istom njemačkom gradu, pripadnik ISIL-a i da ga je vidio u Siriji.

"Taj čovjek me zaustavio više puta na punktu u blizini našeg sela u Siriji. Čak smo ga kasnije našli i na Facebooku. Jako me plaši činjenica da ovaj terorist može biti ovdje, u demokratskoj zemlji kao što je Njemačka. Asirska zajednica se osjeća vrlo nesigurno jer ovo nije prvi slučaj da smo spazili pripadnika ISIL-a u Njemačkoj", rekao je te istaknuo kako neki ljudi zbog toga čak žele napustiti Njemačku, ali ne znaju kuda bi išli.