FOTO/VIDEO  'Prijateljska' poruka Erdoganu iz Moskve

Erdogan, Turska, Rusija, Turski premijer, Turska, Recep Tayyip Erdogan, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, sarin, bojni plin sarin, Recep Tayyip Erdogan, Turska, Turska,  EU i Turska, Charles Darwin
Mladi aktivisti skloni Kremlju položili su u petak lijes u kojem je ležala lutka s likom turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana nedaleko od zgrade turskog veleposlanstva u Moskvi, dok u Rusiji tutnji bijes protiv Ankare čije su oružane snage srušile ruski zrakoplov.

"Čelnici mladeži stranke Rodina su danas blizu veleposlanstva položili lijes s lutkom na napuhavanje s likom predsjednika Erdogana koji simbolizira tursku politiku", objavila je ta stranka u priopćenju.

Dvadesetak aktivista je sudjelovalo u akciji tijekom koje su položena i dva buketa cvijeća s natpisima "Neprijateljima Rusije" i "Marionetama Sjedinjenih Država", prema priopćenju.

Gradska uprava Moskve nije izdala odobrenje za tu akciju, a policija je privela dvojicu organizatora, ali ih je morala pustiti jer kao zastupnici u gradskoj skupštini imaju imunitet.

Na Krimu je skupina mladih u petak zapalila lutku s likom Erdogana na glavnom trgu Simferopola.

U Salekhardu, na ruskom dalekom sjeveru, na pročeljima nekolicine zgrada su istaknuti transparenti kojima se poziva na bojkot turskih proizvoda i putovanja u tu zemlju.