Preminuo državljanin BiH ranjen u pucnjavi u Budvi

pucnjava budva
pucnjava budva
Ilinčić je od teških povreda izdahnuo u kotorskoj bolnici.

Iz Uprave policije potvrdili su da je u Budvi sinoć u 18.35 sati došlo do uporabe vatrenog oružja, te da je povredama podlegla osoba M. Ć. 1987. godište, a jedna osoba da je prevezena u Medicinski centar.

- Oko 18,30 sati je u Budvi došlo do međusobne uporabe vatrenog oružja između dvije osobe. Jedna osoba, M.Ć. (29) iz Budve je smrtno stradalo, dok je druga osoba za koje imamo saznanja da je u pitanju P.I. (29), državljanin Bosne i Hercegovine, a na čijem se potvrđivanju identiteta radi, povrijeđeno. Prema dosadašnjim mjerama i radnjama koje su poduzete, sumnja se da su ove dvije osobe u ulici Babilonija u Budvi pucala jedno u drugo iz pištolja. M.Ć. je preminuo na licu mjesta, dok je druga osoba, P.I, sa povredama transportovano u Opću bolnicu u Kotoru. Prema informacijama kojima raspolažemo, P.I. je zadobio povrede opasne po život. Policijski službenici su pronašli i izuzeli pištolje koji, kako se sumnja, pripadaju ovim osobama - navodi se u priopćenju Uprave policije.

Policija je na informativni razgovor privela sve osobe koje su se nalazile u lokalu. Ovo je samo jedan u nizu vatrenih okršaja u Budvi u posljednje vrijeme.

Razlog ove pucnjave nije poznat, ali se sumnja da je u pitanju okršaj kotorskih kriminalnih klanova, čiji se pripadnici međusobno ubijaju od kraja 2014. godina, kada je u Španjolskoj nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina vrijednog nekoliko desetina milijuna eura, piše portal "Vijesti.me".

Prije nepunih mjesec dana u Bečićima, ispred kafe bara "Trofej" rafalom iz automatske puške ubijen je Đorđe Boreta i dr Dragan Neno Zečević.

Meta ubojica koji su stigli motociklom bio je Boreta, brat od strica Saše Borete, osuđenog na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji visokog funkcionera MUP Crne Gore Slavoljuba Šćekića.

Ubijeni Boreta dovodio se u vezu sa jednim od zaraćenih kotorskih klanova, a ubojice su ga toga dana, kako je utvrđeno, pratile duže vrijeme, prije nego što su ga likvidirali. Zbog sumnje da su umješani u ovo ubojstvo, uhićene su dvije osobe, pišu Novosti.