Potresne snimke iz Italije: Vojska premješta iz Bergama kovčege s tijelima umrlih u druge pokrajine

Potresne snimke iz Italije: Vojska premješta iz Bergama kovčege s tijelima umrlih u druge pokrajine
Twitter

Italija je naredila vojsci da prebaci tijela ljudi umrlih od posljedica koronavirusa iz sjevernog grada u središtu epidemije koronavirusa gdje su pogrebne službe preopterećene u vrijeme kada se vlada priprema da produži izvanredne mjere izolacije širom zemlje.

Video snimku kojeg su snimili mještani u Bergamu, sjeveroistočno od Milana, i koji je prikazan na web stranici lokalnog lista Eco di Bergamo, pokazuje dugu kolonu vojnih kamiona koji su preko noći došli u grad i počeli uklanjati kovčege sa gradskog groblja.

Glasnogovornik vojske potvrdio je u četvrtak da je 15 kamiona i 50 vojnika raspoređeno za premještanje tijela u susjedne pokrajine. Ranije lokalne vlasti u Bergamu apelirale su za pomoć u kremiranju nakon što je njihov krematorij pretrpan.

Italija je u srijedu zabilježila najveći jednodnevni porast smrtnosti od koronavirusa sa 475 smrti, što znači da je ukupan broj umrlih bio gotovo 3.000. Samo u regiji Lombardiji zabilježeno je više od 300 smrtnih slučajeva gdje se nalazi Bergamo, najteže pogođena pokrajina s više od 4.000 slučajeva zaraze.

Italija je počela izolaciju prije drugih zemalja u Europi, ali se slučajevi zaraze i dalje povećavaju, zbog čega vlada razmatra još strože mjere koje bi dodatno ograničile kretanja na otvorenom.

Sadržaj se učitava...