Potresna ispovijest žrtve seksualnog zlostavljanja: 'Godinama me mlatio do krvi, gušio i silovao'

ispovijest, žrtva, silovanje

Punih deset godina trajala je psihička, fizička i seksualna tortura koju je svakog tjedna proživljavala danas 35-godišnja Britanka Jane Hanmore iz Dorseta.

Prošle godine njezin suprug Brian Hanmore (40) napokon je osuđen na deset godina zatvora.

Jane je ovih dana smogla snage i novinarima Daily Maila ispričala agoniju kroz koju je prolazila više od desetljeća. U potresnoj ispovijesti prisjetila se kako je Briana upoznala 2001., te se ubrzo u njega zaljubila. No, njegovo se ponašanje brzo radikalno promijenilo i već godinu dana otkako su se upoznali počeo ju je nazivati pogrdnim imenima, vrijeđati i zlostavljati.

- Zvao me debelom i lijenom. Kada je naš prvi sin imao samo pet mjeseci, Brian me prvi puta silovao nakon što sam odbila spavati s njime. Osjećala sam se odvratno, bila sam posramljena. Nisam mogla nikamo pobjeći. U jednom slučaju je dijete ušlo u kuhinju dok me Brian silovao. Pitao me, mama, zašto plačeš. Lagala sam da sam se porezala - prisjeća se Jane.

Ignorirao i zabranu pristupa

Vjerujući, valjda, da će se stvari ipak promijeniti, Jane se 2010. godine udala za svog zlostavljača, no brak je potrajao samo dvije godine nakon čega je Britanka odlučila definitivno napustiti nasilnika. No, to nije bilo tako jednostavno. Brian, inače radnik u skladištu, se nije mogao pomiriti s njenom idejom da ga ostavi te ju nije htio ostaviti na miru. Stalno joj je upućivao telefonske pozive a u nekoliko navrata čak i provalio u kuću. Sud je 2013. izdao nalog o zabrani pristupa, no Briana ni to nije omelo te je nastavio uznemiravati svoju bivšu partnericu.

Jednog dana Brian je bio posebno nasilan. Upao je u kuću u kojoj Jane živi s djecom te je bacio na pod.

- Počeo me gušiti, a zatim me odvukao u dnevnu sobu vukući me za kosu. Srećom, moji sinovi imali su tada 12 i 14 godina te su čuli moje krikove i shvatili da se nešto loše događa. Jedan je pozvao policiju, a drugi mi je pomogao da se oslobodim i zaključao vrata.

Brian je 2014. naposljetku uhićen i optužen za napad te kršenje zabrane pristupa. Priznao je krivnju, no sudski proces nije ga smirio.

- I dalje me nije htio pustiti na miru. Zvao me i do deset puta dnevno, slao poruke, molio me da mu se vratim. Tada ga je odlučila prijaviti i za silovanja u vezi, a nakon dugotrajnog sudskog postupka Brian je priznao pet silovanja te je osuđen na deset godina zatvora. U sudskom postupku porotnici su imali prilike čuti kako bi Brian svoju partnericu tijekom silovanja mlatio do krvi. Udarao ju je, gušio i čupao joj kosu.

'On je čudovište'

- Odahnula sam jer sam sada konačno sigurna od njegovih napada, ali bih voljela da je dobio veću kaznu. ja još uvijek pokušavam ponovno izgraditi život kojeg mi je njegovo zlostavljanje uništilo. Užasava me pomisao da bi već za pet godina mogao biti na slobodi. Želim da svi saznaju tko je i što je učinio, kako više nikome ne bi mogao naštetiti. On je čudovište koje se poduzeti ekstremne mjere kako bi nekoga povrijedio - ispričala je Jane za Daily Mail.

Brianov odvjetnik medijima je rekao kako se on osjeća vrlo posramljeno zbog svega što je učinio. Prvi dan iza rešetaka bio mu je, naglasio je odvjetnik, baš na rođendan. Slučaj je komentirao i sudac Jonathan Fuller rekavši kako je zapanjujuća razina zlostavljanja kojoj je izložio svoju žrtvu.