Potonuo brod u Atlantiku kojim je upravljao Hrvat, traga se za 11 osoba

potonuo brod, Hrvat, šibenski kapetan, Atlantik

Brod Bourbon Rhode potonuo je na Atlantiku u subotu u kasnim popodnevnim satima po našem vremenu nakon što ga je zahvatio uragan.

Informacija o potonuću broda objavljena je na stranicama kompanije koja je vlasnica Bourbon Rhodea.  Na brodu je bilo 14 članova posade. Troje ih je pronađeno, a za 11 se još traga,  prenosi Index.hr.

Francuska ratna mornarica izvijestila je da zbog noći obustavlja traganje za nestalim pomorcima tegljača Bourbon Rhode, među kojima se nalazi i šibenski kapetan Dino Miškić.

Potraga bi se trebala nastaviti u jutarnjim satima

Kapetan potonulog broda je Hrvat Ministarstvo je tijekom večeri objavilo kako po informacijama kojima raspolažu osim kapetana među članovima posade potonulog broda nema drugih hrvatskih državljana. Kapetan potonulog broda je Dino Miškić iz Šibenika.

Index je kontaktirao tvrtku u čijem je vlasništvu potonuli brod kako bismo doznali informacije o članovima posade. Prije nego što je Ministarstvo izašlo s priopćenjem upitali smo ih je li na potonulom brodu bilo hrvatskih članova posade i ako jest, koliko ih je bilo. Nekoliko sati kasnije dobili smo odgovor da je na brodu bilo Hrvata. Poslali smo im dodatni upit u kojem smo tražili potvrdu da je na brodu nije bilo još hrvatskih državljana osim kapetana, a taj odgovor još uvijek čekamo. 

https://www.facebook.com/prefet.martinique/posts/2789334644424303